"Lapset ja vaimot on tärkeitä ihmiselle. Miehet pitää niistä." (Erik 6v.)

"Lapset ja vaimot on tärkeitä ihmiselle. Miehet pitää niistä." (Erik 6v.)
Lasten suusta

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Vauvantarvikkeita ja niihin kuluva raha

Odotamme mieheni kanssa esikoista, ja meillä joudutaan hankkimaan kaikki. Lähipiirissä lapset ovat joko niin vanhoja, että vanhat vauvantarvikkeet on annettu eteenpäin tai niitä tarvitaan vielä. Lisäksi lähipiiristä löytyy myös paljon lapsettomia, joille sitten itse lainaamme tai lahjoitamme omiamme joskus myöhemmin heidän tarpeen mukaan (kun meillä ei enää niille tarvetta ole).

En voinut aiemmin kuvitella kuinka kallista ensimmäisen lapsen saaminen on, sitä tarvitsee kaikenlaista, sitten lisäksi meille tuputetaan "kaikkea tarpeellista". Vauvantarvikeliikkeet ovat täynnä jos jonkin moista tarviketta ja härpäkettä, joka on niin tarpeellista että. Se mitä vauva tekee ensimmäiset kuukaudet on, vaippojen sotkeminen, itkeminen, syöminen ja nukkuminen, ainoa "lelu" jonka lapsi tarvitsee on oma äiti tai isä. Eihän vastasyntynyt erota kuin ääriviivat ja luulen, että tärkein ja rakkain paikka tässä vaiheessa on syli sängyn lisäksi. Sitten kun lapsen katse alkaa harhailemaan ja kiinnittymään muuhunkin kuin sylissäpitäjän kasvoihin, hankimme esimerkiksi Babysitterin ja/tai puuhamaton. 

No mikä sitten on todella välttämätöntä? Tulevaa isoäitiä ja omaa isoäitiäni kuunnellen, lapsi on puettava lämpimästi ja kuiviin sekä on löydyttävä paikkoja nukkua/nukuttaa. Ruoka-automaatti on kuitenkin kokoajan mukana, tarkoituksenani on imettää jos vain onnistuu. Tuttipullot on hankittu ihan isää ajatellen, vielä olisi tarkoitus hankkia käsipumppu sekä mahdollisesti korvikkeita.

Koska kyse esikoisesta, tulevalta isältä sekä minulta löytyy omat vaatimukset. Minun mielestäni tärkeintä oli uudet vaunut, isälle tärkeintä oli uusi turvakaukalo. Nämä hankimme uutena, ja pitkällisen vertailun sekä pohdinnan jälkeen hinnassa päästiin 850,00 euroon. Mietimme että hankimme kaiken muun käytettynä nettikirpputoreilta tai secondhand shopeista, mutta eipä siinä sitten niin käynyt. 
Meidän makuuhuonetta koristaa uusi pinnasänky, siihen patjat ym. Vastasyntyneen vaatteet ostettu uusina Stockmannilta tai NameIt-liikkeestä sekä Ellokselta, en ole jarruttanut yhtään rahankiertoa omalta kohdaltani. 

Rahaa on varmasti mennyt yli 1500 euroa esikoiseen, mutta mieluummin jälkikasvulle kuin itseeni. Olisinhan voinut laittaa lomarahani sekä osan säästöistäni suoraan omaan kivaan, kuten omiin vaatteisiin, kenkiin, uuteen LV:n laukkuun, matkaan, kosmetiikkaan, sisustukseen. En kuitenkaan laittanut vaan laitoin ne lapseemme ja olen ylpeä siitä, että pystyin jättämään itseni paitsioon. Toki olen ostanut äitiysvaatteita ja odotan kaksia Mama Liciousin farkkuja saapuvaksi. Saattoi myös muutama mekko tarkkua alennusmyynneistä omaan käteen, en kuitenkaan käyttänyt itseeni niitä satasia joita ennen saatoin laittaa. Lisäksi plussan saatuani ja tupakoinnin lopetettuani, säästän kuukaudessa noin 200,00 €. Tupakkarahat laitan oikein mieluusti lapseen, kuin puhalla rahat ilmaan ja aiheutan itselleni mahdollisen keuhkoahtauman. 

Mutta sitten siihen rahan kulumiseen, en osannut edes kuvitella kuinka ensimmäinen lapsi voi maksaa niin paljon. Olisimme voineet ostaa tavarat käytettyinä, mutta kuka takaa onko ne juuri säilytetty niin kuin kerrottu. Kuluttajana minulla ei olisi ollut mitään kuluttajasuojaa, jos olisin ostanut tarvikkeet kirpparilta. Takuut eivät olisi voimassa, jos jokin hajoaa. Todennäköisesti uuden hankkiminen tulisi yhtä kalliiksi kuin vanhan korjaaminen, ja juu tiedän näistäkin uusista se takuu umpeutuu jossain vaiheessa. Mutta minulle ja miehelleni on tärkein lapsemme turvallisuus, ja luon turvallisuuden hankkimalla asiat uutena. Rahan voisi käyttää typerämminkin tai laittaa kasvamaan korkoa tilille. Ja näin aijonkin nyt tehdä, kun olen saanut viimeiset hankinnat lapselle suoritettua. Raha siirtyy suoraan odottamaan parempaa päivää, ja mahdollista hoitovapaata (jolloin nostan säästöjäni lisäpalkkana).

Ja tässä nyt sitä tavarapaljoutta, joka on vallannut meidän asunnon.









Muuten meiltä enää puuttuu hoitoalusta, pesuaineet ja vaipat, näillä uskon meidän pärjäävän alkuun. Odotan että saan äitiyspakkauksen, koska esikoista odottavana uskon säästäväni sen ansiosta pitkänpennin. Sukupuolen selvittyä, luovutamme hankintahommat isovanhemmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti